• Psiholog Violeta Simion

SHAME (2011)

Updated: May 5, 2020


A treia întâlnire din seria dezbaterilor despre Afectiunile Psihiatrice din cadrul Clubului Pasionatilor de Filme Psihologice, PSI CLUB, vine cu o noua propunere care lasa loc de multe intrepretari:

SHAME / RUȘINE (2011)

Un titlu pe masura! Shame (Rusine) prezinta viata unui om de succes din marele New York City. Totusi, cât de importanta este notorietatea atunci când starea de spirit îti este influentata continuu de satisfacerea unei nevoi persistente si acute – cea sexuala.

Dependența de sex nu este un subiect nou dar nici pe departe atât de mult problematizat. În realitatea cotidiana, desi face obiectul multor ironii, aceasta reprezinta una dinte entitatile psihiatriei moderne fiind tema unor cercetari de specialitate.

Filmul premiat international SHAME ne expune viata intima a personajului Brandon (interpretata de surprinzatorul actor MICHAEL FASSBENDER), un barbat condus nu de faims, ci de aceasta dependenta care îl aruncă într-o prapastie a propriei minti si care tinde sa îi ruineze viața personala... si nu numai.


SHAME e despre secrete, rusine, decadere si, într-un final... autodistrugere.


32 views0 comments

Recent Posts

See All