• Psiholog Violeta Simion

MUNTENEGRU – plaje, femei frumoase, istorie și frumuseți stâncoase…

Updated: May 5, 2020


La propunerea unor foarte buni prieteni am zis DA… hai sa experimentam turistic litoralul unei tari despre care, recunosc, nu stiam nimic!

Nu fiindca nu îmi place sa vizualizez harta Europei, ci pentru ca aveam informatii partial eronate, gen: este un loc pentru batranii care urmeaza programe de recuperare medicala!


Buun! Si ne-am pornit la drum… unul lung si spectaculos, plin de serpentine si cu imagini realmente deosebite! Un drum însa care te scoate din zona de confort pentru ca ai nevoie de un… stomac vrednic!

Pe de alta parte, se merita! Odata ajuns, descoperi o combinatie savuroasa între culmi stâncoase si mare, între plaje luxoase bântuite de oameni dornici de extravagante, dar si plaje accesibile celor dornici de distractie în Marea Adriatica.


Si ca o românca care se „respecta” m-am întrebat daca aici gasesc celebrul „porumb fiert” si celebra gogoasa înfuriata… ei bine, DA. Am avut grija sa achizitionez (aproape) zilnic porumbul fiert (nu e diferit de al nostru.


Cum sunt plajele muntenegrene? Pline de femei frumoase, fara acorduri muzicale la înaltimi nepotrivite... si surpriza a fost tariful practicat în functie de amplasarea sezlongurilor! Gen 20 euro – rândul 5 (distanța cea mai mare fata de apa marii) pana la rândul 1 – 50 euro (si apa marii îti gâdila talpile…) Cum eu nu sunt un fan înversunat al marii, am preferat sa lenevesc pe sezlong si sa încerc sa descopar specificul plajei Sveti Stefano (una dintre celebrele plaje).


Ce am reusit sa vizitam a fost orasul - cetate Budva care are un farmec aparte: stradute înguste, pline de magazine cu suveniruri, taverne cu meniu specific marinaresc (seebas-ul este pestele pe care îl gasesti în oferta zilnica fiind un pește proaspat pescuit si pe care îl poți alege de dinainte de a fi pregatit!) Kotor-ul - unul dintre cele mai frumoase locuri din lume! Golful Kotor merita „savurat” prin prisma excursiilor pe apa! Numeroase insulițe cu diferite atracti cultural-arhitecturale.


Daca v-ati propus vreodata sa vedeti altfel de plaje (majoritatea din Muntenegru sunt cu pietricele), v-as recomanda sa nu neglijati aceasta destinatie… ofertanta vizual!


158 views0 comments

Recent Posts

See All