• Psiholog Violeta Simion

I AM SAM (2001)

Updated: May 5, 2020


A patra întâlnire din seria dezbaterilor despre Afectiunile Psihiatrice din cadrul Clubului Pasionatilor de Filme Psihologice, Psi Club: RETARDUL MENTAL.

I AM SAM (2001)

Povestea cutremuratoare a unui tata cu RETARD, cu o capacitate de gândire subdezvoltata, dar cu sentimente sincere si mult prea puternice.

Întâlnim personajul lui Sam (interpretat de SEAN PENN, nominalizat la premiul Oscar pentru acest rol), cu mintea unui copil de 7 ani, aflat în postura de a-si creste singur copilul, însa pe cale de a-l pierde din cauza afectiunii sale.


În lupta cu sistemul de justitie si cel al protectiei sociale a copilului, reprezentat de avocata interpretata de MICHELLE PFEIFFER pornesc împreuna într-o batalie spectaculoasa.

Cu privire la acest subiect se pot naste multe dezbateri: Este capabila o persoana afectata de retardul mental sa fie responsabila de cresterea unui copil? Retardul îti limiteaza si capacitatea de a avea sentimente profunde? De a suferi sau de a face sacrificii semnificative? Doar dependența fata de o alta persoana (sanatoasa) te poate face sa supravietuiesti societatii?

Lista de întrebari poate continua, însa pâna atunci recomandam cu mare caldura aceasta productie cinematografica – I AM SAM... si va invitam la urmatoarea întâlnire pentru a savura o dezbatere despre... întarzierea mentala ca afectiune psihiatrica.

19 views0 comments

Recent Posts

See All