• Psiholog Violeta Simion

De ce Pastila Psihologică?

Updated: May 7, 2020


Draga prieten anonim, te-ai întrebat vreodata cât timp îti trebuie ca sa te simti fericit? Apoi, te-ai întrebat cât timp va dura fericirea? Cât un film? Cât un roman? Cât o poveste sau o terapie?


Daca printr-un exercitiu de imaginație, le-am combina împreuna, crezi ca am putea prelungi starea noastra de fericire?:)


Eu îndraznesc sa-ti prelungesc momentul tau de fericire cu fiecare film pe care ti-l voi propune spre analiza, cu fiecare concept psihologic pe care îl vom analiza în povestile altora traite sau doar spuse, cu fiecare gând despre realitatea psihologica...


Fimul psihologic nu m-a dezamagit niciodata! Dimpotriva, mi-a lansat noi teritorii spre întelegere, cunoastere. Mai mult, am descoperit actori desavârsiti, capabili de a transmite aproape terapeutic o gama atât de larga de emotii.


Despre lectura psihologica (romane, jurnale, etc) e suficient sa te gândesti la câti scriitori au fost framântati de propriile conflicte si cât de minutios au fost transpuse scriptic!


Iar despre povestile terapeutice, am sa-ti scriu doar ca ele sunt necesare sanatatii noastre mentale! Povestea mea, a ta, a altora poate fi scrisoarea pe care o așteptai demult dar nu ai vrut sa o deschizi de teama de a nu te recunoaste...ca si personaj principal!


Ei, bine! te pot dezamagi oamenii, te poti însela cu privire la rationamentele tale, te poti îndoi de sentimentele tale dar orice ai experimenta, îti reamintesc ca ti-ai propus sa te simti mai FERICIT!


Canalul acesta a aparut din dorinta mea de a fi în contact cu Tine, cel care îti poti permite sa rămâi în rolul privitorului nu fiindca te-ai teme sa te lasi descoperit ci pentru ca în aceasta lume atât de tulbure, orice forma de comunicare ne ajuta sa ne simtim vii si interconectați.


Psihologia nu poate exista fara un Celalalt! Și, daca timpul îti va permite, eu mi-am propus sa ti-o redau într-un limbaj accesibil si cât mai aplicat astfel încât sa-i vezi frumusetea asa cum si eu am descoperit-o timp de 16 ani de practica efectiva.

45 views0 comments

Recent Posts

See All