Vio%2520simion_edited_edited.jpg
Cine sunt eu?

Dragă cititorule,

           voi alege să scriu... despre mine aşa cum mă percep după mulţi ani de analiză personală.

Cine sunt EU?

      VIOLETA SIMION. Cei apropiați îmi spun Vio. Alții, îmi spun psiholog... sau Cabinet Individual de Psihologie... sau Centrul PsiLand, una dintre ambițiile mele.

         Paradoxal, eu nu am avut îndoieli referitoare la parcursul meu profesional: am știut din timpul liceului că vreau să urmez o carieră în acest domeniu (la vremea respectivă nefiind atât de „la modă”). Prin urmare, în anul 2000 am ales să urmez cursurile universitare ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității A.I.Cuza din Iași și, ulterior, masterul: Analiză și Intervenție în grupuri și organizații, din cadrul aceleiași facultăți.

Ce a urmat?

        În anul 2004, după absolvirea facultății am ales drumul profesional în învățământ ca și psiholog școlar, un drum extrem de interesant și provocator în niște momente în care oamenii confundau frecvent psihologul cu psihiatrul!! Cu toate acestea, m-am încăpățânat să pledez în rândul părinților, profesorilor și elevilor pentru o bună cunoaștere a acestui domeniu astfel încât ei să poată apela la aceste servicii în siguranță. Și am rămas pe baricade vreme de 13 ani!

        Apoi, mi-am dat voie să experimentez un alt traseu profesional, cel în lumea justiției, consiliind personalul de specialitate (judecători, grefieri, etc.). A fost o experientă care m-a învățat să fiu punctuală, conștiincioasă, hotărâtă și cât de importantă este încrederea în tine!

Si, când am simțit că am căpătat maturitatea profesională necesară am hotărât în anul 2017 să devin antreprenor si să pun pe picioare cel mai frumos vis personal: Centrul PsiLand

         Cu toată experiența mea terapeutică, profesională și personală am vrut să creez un centru de dezvoltare personală astfel încât, alături de echipa mea, să oferim ateliere de dezvoltare personală cât mai atractive și diverse atât pentru copii, tineri cât și pentru adulți! Iar visul acesta continuă în prezent.

             Dacă ai timp și vrei să știi mai multe despre traseul meu profesional, te poți uita aici.

Ce pot să-ți scriu despre mine, Omul?

              În puținul meu timp liber mă văd o persoană cu o simplitate naturală.

             Un om cu toleranţe discutabile și care își dorește să îi ajute pe ceilalți, chiar dacă are o sinceritate deranjantă, cu o creativitate captivantă și capabil de o muncă susținută (dovadă: până în 2010 obișnuiam să țin evidența cazurilor - aproximativ 500 cazuri. De atunci am renunțat la acest obicei :)

 

Ce pasiuni am?

          Ador filmul psihologic (motiv pentru care am înființat un Club al Pasionaților de Filme Psihologice - PsiClub), lectura și poveștile terapeutice (citite sau spuse de clienții mei). Și, recunosc, îmi doresc să scriu o carte despre experiența mea ca terapeut.

            De ce toate acestea? Pentru că îmi place să mă joc cu limitele mele :)

De ce aceste rânduri ACUM? ...pentru că am înţeles finalmente că vocea mea poate fi auzită şi în afara spaţiului terapeutic.

         Și, dacă nu te-am convins până acum îți propun să mă descoperi citind tot mai multe rânduri din acest blog :)